Omschrijving

Leer executieve functies trainen op school

Vanaf het voorjaar van 2017 biedt De Praktijk4Kids een training aan voor leerkrachten over executieve functies.
Het bezitten van goed werkende executieve functies wordt gezien als een betere voorspeller voor schoolsucces dan IQ. Geen wonder dat er tegenwoordig veel belangstelling is voor deze regelfuncties van het brein! Iedere leerkracht signaleert problemen met plannen en organiseren, aandacht, impulscontrole, gedragsregulatie en doorzettingsvermogen bij één of meerdere leerlingen in zijn klas. Hoe je hier tegen aan kunt kijken en hoe je hiermee kunt omgaan in de klas leer je in deze training!

Inhoudelijke informatie
De Praktijk4Kids biedt een training aan voor leerkrachten om van hen een executieve functie-denker te maken en hen tools te bieden hoe er in de klas aan te werken. Naast een theoretisch deel is er ook veel aandacht voor de praktische invulling. Hoe pak je executieve functieproblematiek nou aan? En wat kun je als leerkracht doen? En welke materialen en andere bestaande middelen lenen zich goed voor het werken aan executieve functies?
In 2 woensdagmiddagen leer je alle ins-and-outs aangaande executieve functies en leer je kinderen in de klas door een andere bril te bekijken. Je ontdekt dat je al veel doet aan executieve functieversterking en kan dat na deze dagen in een groter kader plaatsen. Je sluit de training af met een opdracht. Bij voldoende aanwezigheid en voldoende afronding van de opdracht heb je de training behaald. Je ontvangt een certificaat van deelname.

Praktische informatie
De training wordt verzorgd door De Praktijk4Kids en gehouden in het Business Center van restaurant Alfreds in Park Rijnstroom te Alphen aan den Rijn (Cornelis Geellaan 43 2406 JE).


De kosten bedragen €285,- per persoon inclusief btw en inclusief koffie en thee. Minimum groepsgrootte: 8 personen; maximum groepsgrootte: 12 personen.

Het is mogelijk om deze training in-company te boeken. Vraag naar de mogelijkheden.

Cursusdata:
Training voorjaar: 8 maart en 22 maart 2017 13.30 – 16.30 uur
Training zomer: 7 juni en 21 juni 2017 13.30 – 16.30 uur

Mw. E. Monfils, esther@depraktijk4kids.nl

De training wordt verzorgd door:
De Praktijk4Kids
Cornelis Geellaan 43
2406 JE Alphen aan den Rijn
info@depraktijk4kids.nl
www.depraktijk4kids.nl
0172 425 425
KvK 28076036

Adres:

LEFT-S-training - De Praktijk4Kids
Cornelis Geellaan 43
2406JE Alphen aan den Rijn

Telefoon:

0172-425425

Website:

http://www.depraktijk4kids.nl

Details

Beschrijving

De Praktijk4Kids is een praktijk voor scholen, ouders en kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar die een extra handreiking kunnen gebruiken.

Hierbij gaat het om kortdurende begeleiding (maximaal 15 – 20 keer) Deze ondersteuning kan o.a. gericht zijn op:

  • Leergebied: rekenen, taal, lezen, wiskunde, spelling, etc.
  • Sociaal- emotioneel gebied: faalangst, assertiviteit, impulsief gedrag, etc.

Wij houden de ondersteuning in eigen hand, zodat u niet naar verschillende instanties hoeft voor extra onderzoeken als bv. dyslexie-onderzoek of intelligentieonderzoek.

Kaart

Cornelis Geellaan 43, 2406 JE Alphen aan den Rijn, Netherlands